Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου δίνει στους συμπολίτες μας η Διεύθυνση Υγείας

 και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με τον επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ).
 

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά τους δημότες ηλικίας 40-60 ετών και περιλαμβάνει μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, έλεγχο για τον καρκίνο παχέος εντέρου και πλήρη εργαστηριακό αιματολογικό έλεγχο.

Δικαίωμα συμμετοχής στις προληπτικές εξετάσεις έχουν οι ανασφάλιστοι (με ληγμένο βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση), οι άποροι και οι μακροχρόνια άνεργοι (με κάρτα ανεργίας πάνω από 12 μήνες). Απαραίτητη είναι η προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε νοσοκομεία της Αττικής που συνεργάζονται με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Ο έλεγχος παρέχεται δωρεάν στους δημότες Βύρωνα, καθώς το κόστος των εξετάσεων καλύπτεται από το ΙΚΠΙ, ενώ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.  

«Μία ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου μας έρχεται να αποδείξει έμπρακτα τη σημασία που έχει για εμάς ο τομέας της πρόληψης. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας συνεχίζουμε να υλοποιούμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και να αποδεικνύουμε τη μέριμνα για τους συνανθρώπους μας» υπογραμμίζει σχετικά ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Τη σημασία υλοποίησης δράσεων πρόληψης επισημαίνει από πλευράς του και ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιατρός Χρίστος Γώγος, τονίζοντας «αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής του Βύρωνα να έχουν οι συμπολίτες μας τη δυνατότητα υποβολής σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και παράλληλα να μπορούν να ενημερώνονται διαρκώς μέσα από ομιλίες και ημερίδες για θέματα υγείας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού για μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, εξέταση ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και για πλήρη εργαστηριακό αιματολογικό έλεγχο, στα τηλέφωνα 210 7652588 και 210 7624403 (κυρία Βαγγελή Βασιλική, Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικών Ιατρείων).

Το προφίλ του Χρήστου στο Facebook  Το κανάλι του Χρήστου Γώγου στο Youtube  Flickr: Ροή φωτογραφικού υλικού του Χρήστου στο Flickr... Το προφίλ του Χρήστου στο Twitter

Τελευταία Videos

Flicker Photo Gallery