Χρήστος Α. Γώγος

Ιατρός – Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα
Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Βύρωνα. Κατάγεται από την Αργιθέα Καρδίτσας, από την πλευρά του πατέρα του, και την Πλάτσα Μεσσηνιακής Μάνης, από τη μεριά της μητέρας του.

Αριστούχος απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής - Λυκείου Αρρένων Νέας Σμύρνης, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο “La Sapienza” της Ρώμης, όπου στη συνέχεια εκπόνησε και διδακτορική διατριβή, με άριστα. Έχει ειδικευτεί στη Νευροχειρουργική, ενώ έχει σπουδάσει και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο “Carlo Βo Urbino”. Το 2010 αποφοίτησε, με άριστα, από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εξειδικευθεί στη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων στο Πανεπιστήμιο “Egaz Moniz” της Πορτογαλίας, ενώ αυτή τη στιγμή  εκπονεί τη δεύτερη διδακτορική διατριβή του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου «Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στον Βύρωνα από το 1998 με την «Εποχή Δημιουργίας-Συνεργασία Πολιτών» και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Κατά τα 17 χρόνια ενασχόλησής του με τα κοινά, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού (2003-2004), Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2003-2004), Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2005-2006 και 2009-2010), Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Υγείας – Πρόνοιας (2007-2008) και Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα (2011-2014).

Επιπλέον, από το 2010 έως σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τα ΤΕΦΑΑ, Διευθυντής Νευροχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» με απόσπαση στο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» (Νευροχειρουργική κλινική) και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Βλαστοκυττάρων.

Επί 18 χρόνια εργάστηκε ως Ιατρός Αγώνων στην Α’ Εθνική. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν εθελοντής Διευθυντής στο Στάδιο Καραϊσκάκη και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, ενώ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς ήταν Ιατρικός Διευθυντής και Υπεύθυνος της Τελετής Έναρξης του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ομιλεί άριστα αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. 

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Μάρκου και έχουν τρία παιδιά.

Το προφίλ του Χρήστου στο Facebook  Το κανάλι του Χρήστου Γώγου στο Youtube  Flickr: Ροή φωτογραφικού υλικού του Χρήστου στο Flickr... Το προφίλ του Χρήστου στο Twitter

Τελευταία Videos

Flicker Photo Gallery