Εκλογική Διακήρυξη

      Επίκεντρο ο πολίτης, ο άνθρωπος! Προτεραιότητά μας το δικαίωμά του στην αξιοπρέπεια. Τα γεγονότα και η διεθνής συγκυρία μόνο απογοήτευση προκαλούν. Δεν παύουν όμως να υπάρχουν άνθρωποι κι όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει ελπίδα.

     Η πρόκληση και το στοίχημα: να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τα πάντα, σε βάθος. Να κάνουμε αλλαγές με σχέδιο και πρόγραμμα, ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές. Να βελτιώσουμε με γνώμονα την ηθική, την αλήθεια, το άπειρο της επιστήμης και την τεχνολογία του παρόντος και του μέλλοντος.

     Η υπονόμευση διαχρονικών αρχών, η διάβρωση της κοινωνίας και ο οικονομικός μαρασμός των νοικοκυριών, που οφείλονται στη συνεχή εξάρτηση από την κεντρική εξουσία, πρέπει να ανακοπούν. Να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ενεργό λαϊκή παρουσία μας, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μόνοι μας το αύριο των παιδιών μας. «Αφεντάδες» και «μαθητευόμενοι μάγοι» μέσα και έξω από το δήμο δεν είχαν και δεν έχουν θέση.

     Βασικός στόχος της προσπάθειας παραμένει η δημιουργία νέου τρόπου σκέψης και δράσης των πολιτών που να είναι απαλλαγμένη από Βαρόνους και δεσποτείες. Δεν ανεχόμασταν και δεν ανεχόμαστε στον τόπο μας να υπάρχουν τόσοι άνεργοι. Δεν δεχόμαστε να υπάρχουν παιδιά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πολίτες χωρίς φαγητό.

     Γι’ αυτά παλεύουμε και συνεχίζουμε…
Όσα από τα παραπάνω δεν μας αγγίζουν, μας κάνουν το ίδιο αδιάφορους και «βάρβαρους» με την κεντρική εξουσία.

Αν, όμως, όλα αυτά μας ενώνουν, σας προσκαλούμε σε ένα συμβόλαιο τιμής που στόχο έχει:

Μια κοινωνία αλληλεγγύης με δίχτυ δράσεων

Τη φροντίδα στον αδύναμο

Τη λειτουργία των θεσμών χωρίς εξαρτήσεις

Τη διατήρηση και βελτίωση όλων των χρήσιμων παρακαταθηκών

Τη δημιουργία δράσεων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανεξαρτησίας του δήμου

Την τακτική ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα

Το περιβάλλον και δράσεις αντιρρύπανσης ως πρωταγωνιστές στην καθημερινότητά μας

Το δικαίωμα βιώσιμης παρουσίας των νέων στην πόλη μας

Την ουσιαστική μέριμνα για την τρίτη ηλικία

Τη διαρκή συμπαράσταση στην καθημερινότητα των εργαζομένων

Την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία

Το δικαίωμα των οικογενειών και μαθητών στην εκπαίδευση με ανοικτά σχολεία σε μια πραγματικά ανοικτή κοινωνία

Την αγάπη και τη φροντίδα όλων μας για τα ζώα και την φύση

      Τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνεται χωρίς τη βοήθεια των πολιτών. Χωρίς τη δική σας στήριξη, τη δική σας βοήθεια, τη δική σας συμμετοχή. Σας καλούμε και σας προσκαλούμε να δώσουμε τα χέρια όλοι μαζί ώστε να αποδώσουν καρπούς οι κόποι μας. Να συνεχίσουμε τη δημιουργία, να διευρύνουμε τη συνεργασία, να κερδίσουμε το καθημερινό στοίχημα της πόλης, με σκληρή δουλειά και πάντα στο πλευρό των πολιτών του Βύρωνα.
Έλα και εσύ μαζί μας!
© 2019 NEA EPOXI BYRONA - ALL RIGHTS RESERVED
Powered by Anaptixis
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram