Nea Epoxi Byrona - Christos Gogos 1024

Ποιος είναι ο Χρήστος Α. Γώγος

Ιατρός – Νευροχειρουργός
Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα

Σύντομο Βιογραφικό

Χρήστος Α. Γώγος
Ιατρός – Νευροχειρουργός
για Δήμαρχος Βύρωνα
    Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Βύρωνα. Κατάγεται από την Αργιθέα Καρδίτσας, από την πλευρά του πατέρα του και την Πλάτσα Μεσσηνιακής Μάνης, από τη μεριά της μητέρας του.

   Αριστούχος απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής - Λυκείου Αρρένων Νέας Σμύρνης, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο “La Sapienza” της Ρώμης, όπου στη συνέχεια εκπόνησε και διδακτορική διατριβή με άριστα.

   Έχει ειδικευτεί στη Νευροχειρουργική ενώ έχει σπουδάσει και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο “Carlo Βo Urbino”. Το 2010 αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

   Έχει εξειδικευθεί στη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων στο Πανεπιστήμιο “Egaz Moniz” της Πορτογαλίας, ενώ παράλληλα εκπονεί τη δεύτερη διδακτορική διατριβή του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου «Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

   Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Βύρωνα από το 1998 με την «Εποχή Δημιουργίας-Συνεργασία Πολιτών» και τον Νίκο Χαρδαλιά.

   Στα 21 χρόνια ενασχόλησής του με τα κοινά, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού (2003-2004), Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2003-2004), Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2005-2006 και 2009-2010), Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Υγείας – Πρόνοιας (2007-2008) και Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα (2011-2014).

   Το 2004 δημιούργησε τον αθλητικό πυρήνα της Εργάνης και τα γήπεδα 5x5. Ενέταξε το Δήμο Βύρωνα στην Ολυμπιάδα 2004. Οργάνωσε και πέρασε από το Βύρωνα η Ολυμπιακή Φλόγα, ως τελευταίος σταθμός. Οργάνωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιλιάρδου τρισπόντων, με τη συμμετοχή 96 χωρών. 

Ξεχωριστό κομμάτι στο έργο του αποτελεί ο σχεδιασμός, η δημιουργία και η λειτουργία του πρώτου κέντρου υγείας αστικού τύπου στην χώρα και συγκεκριμένα στο Βύρωνα.

Ίδρυσε και οργάνωσε το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Δήμου Βύρωνα, στην αρχή της κρίσης, το οποίο μάλιστα κίνησε το ενδιαφέρον της Διεθνούς Κοινότητας.

Ρεπορτάζ του Hispan TV για το Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα
      Οργάνωσε πολλαπλές ημερίδες με θέματα όπως η μεταμόσχευση και η εγγραφή εθελοντών δοτών, τράπεζας αίματος με πάνω από 600 φιάλες, προληπτικούς κύκλους για οστεοπόρωση, καρκίνο του τραχήλου, του μαστού και του προστάτη, για έλεγχο δυσλιπιδαιμικών αγγειακών εγκεφαλικών, ηπατίτιδας, διακοπή καπνίσματος, εμβολιασμό άπορων παιδιών μέσω της οργάνωσης "Άνθρωπος".

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος Υγείας, ενέταξε τον Δήμο Βύρωνα στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, όπου από το 2010 έως το 2014 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας.

Έφερε στο Βύρωνα τα ΚΕΠ Υγείας αλλά δεν πρόλαβαν να λειτουργήσουν καθώς άλλαξε η διοίκηση του Δήμου.

Στον αθλητικό τομέα, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώτος που έδωσε χρήματα στις ομάδες, ακολουθώντας συγκεκριμένα κριτήρια, credits.
- Οργάνωσε και εγκαινίασε το 1ο Κέντρο Άθλησης Κλειστού Τύπου.
- Οργάνωσε για 1η φορά "Δρόμο Αντοχής" προς τιμήν της Αθανασίας Τσουμελέκα (Ολυμπιονίκης).
- Μπάσκετ δρόμου 3x3
- Skating
- Αναβάθμιση Παμβυρώνιων το 2003-2005
   Είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τα ΤΕΦΑΑ, Διευθυντής Νευροχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Βλαστοκυττάρων.

      Για περισσότερο από 18 χρόνια εργάστηκε ως Ιατρός Αγώνων στην Α’ Εθνική. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν εθελοντής Διευθυντής στο Στάδιο Καραΐσκάκη και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, ενώ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς ήταν Ιατρικός Διευθυντής και Υπεύθυνος της Τελετής Έναρξης του Ολυμπιακού Σταδίου. Μιλάει άριστα αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Μάρκου και έχουν τρία παιδιά.

Φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση

Κάντε κλικ επάνω στις φώτο για να τις κατεβάσετε...

Nea Epoxi Byrona Logo White
© 2023 NEA EPOXI BYRONA - ALL RIGHTS RESERVED
Powered by Anaptixis
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram